2011. február 4., péntek

A mûvészetrõl

A mûvészetnek is két oldala van, mint az éremnek...

Az egyik felõl az áll, hogy Isten szépnek teremtette az embert úgy testi, mint lelki szempontból, és hatalmat adott neki, hogy uralma alá vegye a földet (Ter 1:28). Így az ember használja a hangokat, a színeket, a testmozgást, a beszédet, a fantáziát és ezek formáit, mint mûvészetet. 

A másik felõl pedig az áll, hogy a mûvészet annyira csábító, mint Heródiás leánya, aki úgy meg tudta babonázni Heródest, hogy meg tudta szerezni tõle Keresztelõ János fejét, annak ellenére, hogy Heródes tisztelte Keresztelõ Jánost (Mt 14:11). 

Hasonlóképpen, ma is, aki túl sokat idõzik a mûvészetek háremében, elõbb-utóbb a testiesség alantasságába csúszik le...  

Az érem egyik oldalán egy jó angyal áll, míg az érem másik oldalán egy bukott angyal. Jobb ha nem játszik az ember ezzel az éremmel...




2 megjegyzés:

  1. Kedves Tanúságevő Testvérem! Nagyszerű ez a példa! Igazat szól a szád és a szíved. A Világ fölött hatalma van az Ördögnek, de a Szentlélek által ellent tudunk mondani és állni. Igen, állandó küzdelemben vagyunk, együtt kell működnünk a Szentlélekkel!

    A kereszt hordozásról kerestem olvasmányt az interneten, amikor a Te blogodat hozta fel elsőnek. Bejelölném a követésedet, de nem találok oldalt olyan sablont, ahol ezt megtehetem.

    Drága Mennyei Atyám!Hálásan köszönöm Neked, hogy ide vezettél, ebbe a blogba!

    VálaszTörlés